Brief 1

Ciham Ali Ahmed wordt al ruim zes jaar vastgehouden op een geheime locatie. Ze is nergens voor aangeklaagd. Naar alle waarschijnlijkheid proberen de Eritrese autoriteiten Cihams vader te straffen. Ze denken dat hij betrokken was bij een poging de regering omver te werpen. Amnesty roept de autoriteiten van Eritrea op Ciham onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

 

Brief 2

Ahmed Mansoor zit een celstraf van tien jaar uit omdat hij kritiek uitte op de autoritei-ten van de Emiraten. Hij ging eind maart in hongerstaking. Daarmee protesteert hij tegen zijn oneerlijke gevangenisstraf en de slechte omstandigheden waaronder hij wordt vastgehouden. Zijn hongerstaking kan ernstige gevolgen hebben voor zijn gezondheid. Amnesty roept de autoriteiten van de VAE Ahmed Mansoor vrij te laten en hem beter te behandelen.

 

Brief 3

De gouverneur van de Amerikaanse deelstaat Californië kondigde op 13 maart een stop aan op de uitvoering van executies. Dit betekent dat van 700 gevangenen die in een Californische dodencel zitten de straf voorlopig niet wordt uitgevoerd. Amnesty verwelkomt zijn besluit om geen executies meer uit te voeren en roept hem op verdere stappen te ondernemen om alle doodstraffen om te zetten en toe te werken naar de volledige afschaffing van de doodstraf.