Brief 1:
Op 9 september 2015 werd journalist en prominente pro-democratie-activist Itai Dzamara in een kapperszaak in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare door vijf onbekende mannen ontvoerd en meegenomen in een auto zonder kentekenplaten. Sindsdien is er nooit meer iets van hem vernomen. Twee dagen daarvoor had Dzamara bij een demonstratie opgeroepen tot massaal protest tegen de verslechterende economische toestand in het land. Amnesty roep de minister van Justitie van Zimbabwe op om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de verdwijning van Itai Dzamara.
Brief 2:
De Jordaanse wiskundeleraar en activist Ayman Sanduka postte in december 2023 een brief aan de koning op Facebook. Daarin uitte hij kritiek op de diplomatieke relaties van zijn land met Israël. Sanduka maakte alleen maar gebruik van zijn recht op vrijheid van meningsuiting. Toch werd hij tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Sinds Israël in oktober 2023 Gaza binnenviel gebruiken de Jordaanse autoriteiten allerlei vage wetten om journalisten, activisten en anderen die kritiek hebben op het Israél beleid van de regering de mond te snoeren. Amnesty roept de koning van Jordanië op om Ayman Sanduka onmiddellijk vrij te laten.
Brief 3
Owen Chow Ka-shing zette zich in voor de democratie in Hongkong, onder andere door mee te doen met massale demonstraties tegen het Hongkongse bestuur, dat sinds 1997 steeds autoritairder werd en steeds minder mensenrechten respecteerde. Chow werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 13 jaar, alleen maar omdat hij gebruik maakte van zijn recht op vrijheid van meningsuiting. Amnesty roept de minister van Justitie van Hongkong op om Owen Chow Ka-shing onmiddellijk vrij te laten en alle aanklachten tegen hem te laten vallen.